2012-01-12 15:32:06• hírek • Szatmar.ro

Freeman megérkezett, Whittington hétfőn jön

Csütörtökön edzett először együtt új csapattársaival Shanika Freeman, a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának új játékosa. Honfitársa, Khadijah Whittington hétfőn csatlakozhat társaihoz.

A szerdai erőnléti edzések után csütörtökön már Dan Fleseriu irányítása alatt dolgozott a tavaly a bajnokságban és a Román Kupában is ezüstérmes csapat újdonsült amerikai centere.

„Walker, Washington és Jaburova távozása után, akik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, kénytelenek voltunk igazolni két centert. Amit eddig élőben és videón láttunk Freemantől, úgy tűnik, egy tapasztalt, erőkosárlabdát játszó lányról van szó. Reméljük gyorsan be tud majd illeszkedni és nagyobb hasznára lesz a csapatnak, mint honfitársai voltak", nyilatkozta Florin Muresan szakosztályvezető.

Freeman az ősszel még a német Wasserburg együttesében játszott, korábban pedig két finn együttesben valamint szülőhazájában a San Josében kosarazott.

A 29 éves, 183 centiméter magas játékos zöldkártyája még nem érkezett meg, de a remények szerint annak már nem lesz jogi akadálya, hogy szombaton pályára lépjen a Nagyváradon sorra kerülő bajnokin.

Freeman Ivan mellett Fleseriu utasításait hallgatja

Ami Whittingtont illeti, őt hétfőn várják Szatmárnémetibe. „Nemrég egyeztettem a menedzserével, aki egyébként románul is beszél, ugyanis a Temes megyei Zsombolyán élt 20 évet, és onnan vándorolt ki az Egyesült Államokba. Khadijah már látványosabb kosárlabdát játszik, és erősebb csapatokban is megfordult már, a francia Montpellier-ben például három évig játszott", beszélt a másik új szerzeményről Muresan.

A szakosztályvezető azt is elmondta, hogy mindkét lánnyal három hónapos szerződést kötött a klub.

A VSK gőzerővel készül a tavaszi szezon hétvégén bekövetkező nagyváradi rajtjára, valamint a Közép-Európai Liga négyes döntőjére, melyre január harmadik hétvégéjén kerül sor Wasserburgban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: